Известие

Collapse
No announcement yet.

Воланът на 156 на шлици или на шестоъгълник е?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
    точно така "аман"! кога стана калайджия , кога ти почерня з**ника.
    колегата пита дали е на шлици или на шестоъгълник.
    Логично е като е сменял рейката, да е регулирал предницата, което значи че проблема не е долу. Или искаш да кажеш че при регулирана предница и правилно сменена рейка, като регулираш волана отдолу няма да имаш разлики при завиване в крайно положение ли?
    Абе няма да се разправям. Аз препоръчах на колегата да иде да му я регулират както си е по книга. Тва е голяма аматьорщина да си регулираш волана горе от шлиците.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
      Баси, сменена рейка, накрайници, трети реглаж при различен сервиз за 3 месеца, и все ми бие надясно......тия дни ще обърна гумите че нещо не мога да го сфана откъде иде това.....
      Ти що не си провериш и регулираш задницата да не би да е от там проблема
      156 1,8 ТS 99
      Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
        Ти що не си провериш и регулираш задницата да не би да е от там проблема
        Мда, вдруги ден ще обърна предните гуми, и ако няма ефект и след меренето на диагоналите, ще се насоча и към нея......
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
          Абе няма да се разправям. Аз препоръчах на колегата да иде да му я регулират както си е по книга. Тва е голяма аматьорщина да си регулираш волана горе от шлиците.

Абе аматъорщина, ама искам да си смениш рейката и да нагласиш точното положение на кормилния прът спрямо новата и тогава ще си говориме.
          Last edited by Galeano; d.m.y г., 19:16.
          sigpic Alfasud/156 1.8ex
          156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
            Абе аматъорщина, ама искам да си смениш рейката и да нагласиш точното положение на кормилния прът спрямо новата и тогава ще си говориме.

3, 4 пъти съм я правил тази операция. САМ! И реглажа съм си го правил сам. На предния и на задния мост.

П.С. На колегата днес му врътнахме волана по негово желание. Сложихме му спортен филтър. Ако има желание може да пусне и снимки.

Comment

3, 4 пъти съм я правил тази операция. САМ! И реглажа съм си го правил сам. На предния и на задния мост.

Comment

по въпроса за въртенето
                ми и аз съм с ново хидравл. масло
                и кфо от тфа .. пак си се върти
                като преди - тежко ...
                ма мен така си ме кефи

по въпроса за наклона
                ми моя е една идея вляво
                смених накрайници само
                и правих реглаж .. ма все
                така леко си стои вляво ..

не ми пречи ..
                Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

е това не е проблем ако знаеш как.
                  Просто тук си преливаме от пусто в празно. Ако на колегата са му сменили читаво рейката и са му регулирали предницата, воланът му ще е прав.
                  Няма да обяснявам как се прави смяната щото има по големи "специалисти".
                  Аз макар да мога да го направя , си карам колата в сервиз.
                  Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                  sprint tropheo
                  155/1.8
                  156/2.0 Selespeed

Comment

е това не е проблем ако знаеш как.
                    Просто тук си преливаме от пусто в празно. Ако на колегата са му сменили читаво рейката и са му регулирали предницата, воланът му ще е прав.
                    Няма да обяснявам как се прави смяната щото има по големи "специалисти".
                    Аз макар да мога да го направя , си карам колата в сервиз.
                    Истината е, че от волана не може да се центрова толкова точно, колкото от накрайниците долу. Винаги може да сочи волана или малко в дясно или малко в ляво.

Долу настройката е на резба и е финна. Горе има стъпка на шлиците и не става точно.

И сега на колегата колата му ще завива повече на дясно от колкото на ляво

Comment

Истината е, че от волана не може да се центрова толкова точно, колкото от накрайниците долу. Винаги може да сочи волана или малко в дясно или малко в ляво.

Долу настройката е на резба и е финна. Горе има стъпка на шлиците и не става точно.

Мдаа , в момента мойто ГТВ е в подобна ситуация . Миналата седмица я качих на стенд и забелязах , че кормилния накрайник на лявото колело опира в биалетката при крайно ляво положение на волана , а при крайно дясно положение има около 1 - 1,5 см луфт. Вероятно се е получило точно при такова регулиране на предница и волан , майстора го е мързяло да навива накрайници в обратна посока , нали от волана е по-лесно . Та трябва пак на стенд да ходя , ама за сега си карам така , нема време . Обръщайте внимание и на това , ако имате възможност когато ви правят сходимоста - при крайно ляво и крайно дясно положение на волана луфтовете да са еднакви .

Comment

ами като маневрира ще го има в предвид))
                        затова при смяна на рейка се фиксира волана в право положение и предницата се регулира от накрайниците)) важи за всички автомобили
                        Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                        sprint tropheo
                        155/1.8
                        156/2.0 Selespeed

Comment

ами като маневрира ще го има в предвид))
                          затова при смяна на рейка се фиксира волана в право положение и предницата се регулира от накрайниците)) важи за всички автомобили
                          Така си е. Аз не случайно казах по-горе, че това с волана не е добра идея, но... какво да се прави.

Comment

Така си е. Аз не случайно казах по-горе, че това с волана не е добра идея, но... какво да се прави.
                            поясни тогава че идеята не е добра само когато изкривяването е следствие на интервенции по предницата, но не и когато се дължи на неправилно монтиран волан, защото има достатъчно хора които дори и при изместени шлици при монтаж ще земат да идат да си въртят накрайниците))
                            sprint tropheo
                            155/1.8
                            156/2.0 Selespeed

Comment

Working...
                            X